Ma reggel 83,2 közelébe esett a dollár/jen keresztárfolyam az ázsiai kereskedés folyamán, ez már majdnem az a szint, ahol piaci értesülések szerint két hete a Bank of Japan 18 milliárd dollár értékben (3700 milliárd forint) adott el jent a japán deviza gyengítésére. A piac így azt az állítást látszik igazolni, ami szerint a magányos intervenciók hatása csak átmeneti lehet.


Az erősödő jen és a gyenge ipari termelési adat lejtőre küldte a tokiói tőzsdét, a Nikkei 225 2 százalékkal esett.

A jennek kegyelmdöfést adhatott a volt japán pénzügyminiszterrel, a Mr. Yen-ként elhíresült Eisuke Sakakibara-val közölt interjú. Ő úgy látta, hogy nincs értelme tovább interveniálni a jen gyengítésére, mert az csak felesleges konfliktusokhoz vezetne az Egyesült Államokkal, s ha beavatkozna a jegybank, akkor sem tudná hzamosabb ideig meggátolni, hogy a keresztárfolyam 80-as szint alá ne csökkenjen.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!