A parketten 1448 milliárd forintos duplikált részvényforgalmat bonyolítottak a brókerek azonnali piacon. Ez 6,4 százalékos növekedés az - egyébként 10 százalkos gyarapoadással elért - 1360 milliárdhoz képest. Az üzletkötések átlagos nagysága megugrott, az áprilisi 5 millióról 5,7 millió forintra. A májusi adatok alapján összeállított brókerrangsort utcahosszal a KBC Securuties vezeti, a cég üzletkötői összesen 286,2 milliárd forint értékű tranzakció létrehozásában működtek közre. A korábbi években szinte állandó első Erste Bank ennél 81 milliárd forinttal kevesebbet produkált, ami a második helyhez volt elegendő. Áprilishoz képest annyi változás történt a toplistán, hogy az Unicredit hajszálnyival megelőzte a Concorde-ot, előbbi ugyanis 175,99, utóbbi viszont "csak" 175,83 milliárdos forgalommal tudta le a tavasz utolsó hónapját. Csak első látásra tűnik meglepetésnek az Általános Értékforgalmi Bank 162 milliárddal elért ötödik helyezése, ám pénzintézet tulajdonosa, Megdet Rahimkulov múlt havi megatranzakciói ismeretében érthető a dolog. Az év első öt hónapjában egyébként összesen 6769 milliárd forint volt a börze forgalma, az egy kötés átlagos értéke pedig 5,08 millió forintot tett ki. A január és május vége között megkötött tranzakciók érétke alapján is a KBC áll az élen, a második az Erste, a harmadik pedig az Unicredit, sorrendben 1454, 1032, illetve 783 milliárdos forgalommal.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!