Úgy tűnik, immár azok a külföldi szereplők is bizonytalanok a kormány terveit illetően, akik korábban a forintvételeikkel 267-ig húzták le az euró jegyzését.

Csütörtök délelőtt is kitartott a forint gyengülése, amit alapvetően a magas januári költségvetési hiányról szóló bejelentés váltott ki - tájékoztatott Kolba Miklós, az ING Bank devizaüzletágának vezetője. Hozzátette: az is feljebb hajtotta az euró forintárfolyamát, hogy a legfrissebb hírek szerint késhetnek a nemrég még február végére ígért kormányzati bejelentések.

Röviddel 10 óra előtt az euró jegyzése 273, a dolláré 200, a svájci franké 208 forinton állt. Az euró dollárkurzusa visszatért 1,3645-re.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!