A szerdai zárásnál valamivel feljebb, 280 forint körül rajtoló euró kora délelőtt 282,20 tetőzött, de gyengült a lengyel deviza is. Vélhetően stoploss-ügyletek lehettek a háttérben - tájékoztatott Kolba Miklós, az ING Bank devizaüzletágának vezetője.

A feltörekvő piaci devizáknak továbbra is az euró dollárhoz viszonyított mozgása mutat utat. Reggel gyengült az uniós deviza, a keresztárfolyam 1,24 körül rezgett.

Fél tizenegy tájban az euró 280,30 forintnál járt - miután benézett 280 alá is -, a dollár 226,40, a svájci frank 196,80 forintnál tartott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!