A magyar részvénypiac súlya csökkent az MSCI indexben, az előző értékelésben meghatározott 0,6 százalékról 0,5 százalékra a szerdán nyilvánosságra hozott felülvizsgálati eredmények szerint. A számos nemzetközi befektetési alap által a régiós stratégia meghatározásakor irányadó index átrendeződése komoly pénzmozgásokat eredményez; a pesti parkett jelentőségének csökkenése egyúttal tőkekiáramláshoz is vezethet.

A magyar részvénypiacról új eszköz nem került be az indexbe, míg a varsói tőzsdén jegyzett Kernel, illetve a prágai parketten forgó Central European Media felkerültek a listára.

További változások a portfólióban, hogy a moszkvai tőzsdén jegyzett OKG-4, illetve a Raszpadaszkaja cégek papírjai felkerültek, míg a Pharmstandard és a Gazprom Nyefty lekerültek az indexről. A török Arcelik, illetve Sise Cam is bekerült az indexbe.

Az MSCI az izraeli papírokat (összesen 17 részvényt) kivett az indexből, megerősítve korábbi jelzését, miszerint feltörekvő piaci besorolását fejlett piacira változtatja az izraeli tőzsdével kapcsolatban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!