Sokakat meglepett, hogy a forint a sikeres aukció után mélyrepülésbe kezdett. Kolba Miklós, az ING devizapiaci üzletágának vezetője egyértelműen az amerikai dollár 1 centes erősödésének tudja be, hogy a dollár a 211 forintos szintet ostromolja.

Nincs nagy szerepe a sikeres kötvényaukciónak a magyar piacon, mert a régiós devizákhoz hasonlóan a forint is erőteljesen gyengül - tette hozzá Ruzsanyi Ákos a Commerzbank devizapiaci kereskedője.

Egy euró 1,342 dollárt ért a reggeli órákban, ez délre 1,332 dollárra módosult. A dollár a reggeli 208,80-as szintjéről 210,50 forintig erősödött.

Az euró is erősödött a forinttal szemben, de mindkét szakember szerint továbbra is a 278-282 forintos sávban marad a közös európai fizetőeszköz árfolyama. Egy euróért 280,75 forintot kértek a devizapiacon a déli órákban.

A nemzetközi kötvény- és CDS-piac mozgásait sem tartották fontosnak a megkérdezett szakértők, csak kis részben tartják felelősnek a régió devizáinak alakulásában az ír-, portugál- és görög CDS emelkedését.

A Svájci frank továbbra is erősödik, átlépte a 213 forintos szintet. Ruzsonyi szerint valószínűleg innen is felfelé fog mozdulni az árfolyam és a frank csak beállt reális szintjére.

A svájci frank erősödése azért is valószínű, mert a forint számára kedvezőtlenül mozog a dollár és az euró is, így elkerülhetetlen az alpesi deviza drágulása. A svájci jegybank intervenciója egyelőre nem valószínű - tette hozzá a Commerzbank devizapiaci szakértője.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!