A részvénypiac forgalma 5,6 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest. Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője a reggeli nyugtalanságot követően, stabilizálódónak nevezte az európai értékpapírpiacokat, így a BÉT-et is. Az OTP fél százalékos erősödését a nemzetközi trenddel magyarázta, miután a piacon délután megindult a bankpapírok iránti kereslet. Ugyanakkor a Richter több mint három százalékot esett, miután az új készítményének amerikai jóváhagyása három hónapot késik. A Mol alacsony forgalma miatt nincs jelentősége az árfolyam-csökkenésnek - tette hozzá a vezető elemző.

A Mol 100 forinttal, 0,69 százalékkal 14 350 forintra csökkent, 510,2 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 26 forinttal, 0,48 százalékkal 5421 forintra erősödött, forgalmuk 2,7 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama nem változott 409 forintot ért, forgalma 286,0 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 140 forinttal, 3,19 százalékkal 4250 forintra esett, a részvények forgalma 1,6 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 1650,01 ponton zárt kedden, ez 75,34 pontos, 4,78 százalékos emelkedés a hétfői záráshoz viszonyítva.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!