BUX
37689

Ezért függesztették fel a Synergont - itt a bejelentés

Hajszál híján kétmilliárd forintos vissza nem térítendő támogatást nyert el a Synergon leányvállalata egy uniós pályázaton – közölte a vállalat a tőzsde honlapján.

Beke Károly, 2013. január 10. csütörtök, 12:36

A Synergon Inetgrator Kft. az Új Széchenyi Terv keretében kiírt "Innovációs és technológiai parkok, valamint fejlesztési központok támogatása" pályázaton nyert kétmilliárd forintos vissza nem térítendő támogatást.

A pályázati pénz felhasználása során a Synergon a meglévő és új ügyfeleinek kiszolgálására, cloud és integrációs portfóliójának bővítésére adatközponti beruházást indít el. Felmérve a piaci körülményeket hazai és regionális viszonylatban, megállapítható, hogy kereslet mutatkozik távközlési-szolgáltató független, olcsó üzemeltetési költséggel (különösen energia és hűtés) rendelkező TIER-3, vagy magasabb színvonalú adatközpontok iránt. Ezen trend alapján a Synergon a beruházásban, kihasználva az infrastrukturális technológia fejlődését, a legmodernebb, a kor informatikai és távközlési igényeit legjobban kihasználó technológiai lehetőségek felhasználásával kívánja megépíteni Magyarország legmodernebb, jelentős részben megújuló, részben geotermikus energia ellátáson alapuló adatközponti megoldását - áll a társaság közleményében.

A piacon ismert problémák megoldása érdekében a Synergon első körben egy 2000 négyzetméteres, majd a későbbiek során akár 5000 négyzetméterig bővíthető moduláris, telekommunikációs szolgáltató-semleges adatközponti létesítmény létrehozásának előkészületeit tette meg. A megvalósuló adatközpont terveink szerint megújuló energiaforrások felhasználásával tud majd működni - nyilatkozta Rácz Imre a Synergon Integrator Kft. ügyvezetője.