Nemcsak a forint, hanem az egész régió gyengül - mondta a Napi.hu érdeklődésére Kolba Miklós, az ING Bank devizaüzletágának vezetője. Az okok között Kínát és Ukrajnát említette, előbbi országgal kapcsolatban ugyanis egyre nagyobbak a félelmek, hogy lassul a gazdasága, míg az ukrán válságra továbbra sincs megoldás, ráadásul vasárnap népszavazást tartanak a Krím félsziget hovatartozásáról.

A gyengülés okai tehát a határon túlon keresendők Kolba szerint (a régióban a török líra esett a legnagyobbat), aki elmondta azt is, hogy szerdán eddig nem volt túlzott érdeklődés a forint iránt. Amennyiben ez változna, úgy akár 315,5-ig is gyengülhetne az árfolyam, az ellenkező irányba pedig 312-ig erősödhetünk - véli a szakember. Egy héten belül maximum 317,5-ig gyengülhet az árfolyam, azonban a választás közelében "megleshetjük" a 320-as szintet is Kolba szerint.

Délelőtt tíz óra előtt pár perccel egy euró 314,2, egy dollár 226,8, egy font 376,8, egy svájci frank 258,4, míg a japán jen 2,2054 forintot ért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!