Sorra jelennek meg a sportszergyártó cégek részvényeire vonatkozó növekvő célár-ajánlások a focivilágbajnokság kezdete óta. A két fő vetélytárs, az Adidas és a Nike részvényeire vonatkozóan két friss elemzés is megjelent azután, hogy a vébé fő szponzora a hét elején közzétette: a tornának köszönhető bevétele a vártnál jóval nagyobb lesz 2010-ben, miután a bajnokságon részt vevő csapatok mezei iránt kétszer akkora a kereslet, mint a 2006-os világbajnokság idején volt. A világ legnépszerűbb játéka ugyanis várhatóan 1,5 milliárd eurót hoz a cég konyhájára, amivel az Adidas megdöntené a 2008-as Európa-bajnokság évében elért 1,3 milliárdos rekordot.

A várakozásoknál jobb számokról szóló előrejelzésre hivatkozva két cég is megemelte az Adidas részvényekre vonatkozó célárát. A Berenberg 53 eurós, míg a Equinet 45 eurós célárat tart reálisnak a papír árfolyamában. Ezzel a Bloomberg 36 elemzős konszenzusának az átlaga 42,80 euróra emelkedett. A cég részvényei azonban 42,79 eurón zártak kedden, ami hajszálnyival tér el csupán az elemzők által reálisnak gondolt célártól. A várakozásoknál jobb számok így már beépültek az árfolyamba.

Bár a Nike még nem adott friss előrejelzést értékesítéseiről, a piaci elemzők úgy gondolják, hogy ez a cég is jobb teljesítményre lesz képes a jelenlegi világesemény hatására. A Morgan Stanley ennek köszönhetően 81 dolláros célárral rukkolt elő, a kedden 72,46 dolláron záró részvénnyel kapcsolatban. Az FRB Capital friss elemzése még ennél is optimistább, a célárukat 84 dollárban határozták meg. Ezekkel az elemzésekkel együtt a Bloomberg által megkérdezett 25 elemző átlagos célárfolyama 82,27 dollár lett, ami 13,5 százalékkal magasabb a jelenlegi piaci árnál.

A Puma sportszergyártóval kapcsolatban friss elemzés nem jelent meg, de az árfolyam-várakozások már itt sem kecsegtetők. A jelenleg 235 dollár környékén forgó részvény ugyanis gyakorlatilag a 234,85 dollár elemzői célárak közelében mozog.

Összességében az mondható el a sportszergyártókról, hogy aki ilyen részvényt akar venni az már lemaradt a jó vételekről, ha azonban mégis ragaszkodik hozzá, akkor leginkább a Nike papírjait érdemes választania az elemzői célárak alapján.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!