Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A Buda-Cash Brókerház 131 milliárd forint körüli konszolidált adózott eredményt vár az OTP Banktól az idén - közölték a harmadik negyedéves gyorsjelentést követő frissített modeljük alapján. A különadó és az egyéb egyszeri tételek kiszűrésével pedig meghaladhatja a 175 milliárd forintot a nyereség, ami 17 százalékos növekedést jelentene 2009-hez képest.

A Buda-Cash elemzői szerint feltételezve, hogy az év hátralévő részében nem következik

be drámai változás a külső környezetben, a forint valamelyest tovább erősödhet, a hitelportfólió romlása és a céltartalékképzés a legutóbbi negyedévihez hasonló mértékű lehet, valamint a működési bevételek és költségek pályája sem tér el érdemben az eddigiektől.

Jövőre további fokozatos stabilizálódást várnak a portfólió minőségében, melynek köszönhetően számottevően mérséklődhet a céltartalékképzés, miközben bevételi oldalon a hitelezési aktivitás lassú, fokozatos élénkülése, ezen belül a külföldi leányvállalatok teljesítményének nagyobb arányú javulása következhet be. Aktualizált modell alapjánjövőre 206 milliárd forint körüli adózott nyereség érhető el a fenti feltételezések mellett.


Ezeket az eredményvárakozásokat és a jelenlegi árfolyamszintet figyelembe véve a részvény árazása továbbra is vonzó. A 2010-es P/E 11,1, a korrigált P/E 10,0, szemben a 13 körüli történelmi csúccsal és a 14-15-ös régiós átlaggal.  A vártnál jobb gyorsjelentésre indokolt lenne egy pozitív piaci reakció - kérdés, hogy a külpiaci környezet mennyire teszi ezt lehetővé - közli a Buda-Cash. A fundamentumok további javulásában bízva, hosszú távú vételi ajánlásunkat fenntartjuk, míg rövid távon óvatosabb befektetői magatartást, az árfolyam negatív kilengéseit kihasználva fokozatos felhalmozást javasolnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!