A svájci jegybank (SNB) továbbra is kész újabb lépéseket megtenni, ha ezt a gazdasági helyzet romlása vagy a deflációs kockázatok növekedése szükségessé teszi - jelentette ki Jean-Pierre Danthine, az SNB kormányzó tanácsának tagja. A BusinessWeek.com beszámolója szerint Danthine úgy vélte, még az 1,20-as árfolyam is túl erős frankot jelent (az 1,20-as EUR/CHF limitet szeptember elején határozta meg az SNB, mint védendő szintet), a devizának idővel tovább kell gyengülnie.

Az SNB újabb beavatkozására - a limit emelésére - reményt adó kijelentések nyomán gyengült a frank, délelőtt 11 óra előtt az EUR/CHF 1,2238-nál állt. Ugyanekkor a frank forintjegyzése 248,20, az EUR/USD 1,3845, az USD/HUF pedig 219,35-ön állt. Az euró dollárhoz viszonyított erősödésben a Görögországgal kapcsolatos félelmek enyhülése játszott közre - tájékoztatott Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank üzletkötője.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!