A bank vezetői tegnap jelentették be, hogy a befektetési banki üzletáguk jövedelmezősége jelentősen csökkent a harmadik negyedévben, s a Deutsche Postbankra tett ajánlat miatt 2,3 milliárd eurónyi leírásra is kényszerülnek, így veszteséges lehet a cég harmadik negyedéve. A figyelmeztetést a bank 10,2 milliárd eurós tőkeemeléséhez készült tájékoztatóban olvashatták a befektetők. A Deutsche Postbank megvételével Joseph Ackermann vezérigazgató szerint a bank azt kívánja elérni, hogy kevésbé függjön a meglehetősen volatilis teljesítményt felmutató befektetési banki üzletágától, s a lakossági banki üzletág erősítésével elősegítsék a csoport több lábon állását.


A Deutsche Bank részvényjegyzése során minden jelenlegi részvényes jegyezhet majd a bank papírjaiból oly módon, hogy két jelenlegi részvény után lehet majd vásárolni egy darab új kibocsátású részvényt 33 eurós árfolyamon. A jegyzési jog tegnap estig volt a részvényekhez kötve, ma reggelre azokat "levágták" a papírokról, s külön termékként bevezetése kerültek a Deutsche Börsére, ahol jelenleg 4,1 eurós árfolyam körül folyik velük a kereskedés. A jegyzési jogot is figyelembe véve a ma reggeli 8 százalékot meghaladó zuhanás valójában stagnálást, enyhe emelkedést jelent a tegnap délutáni állapothoz képest a Deutsche Bank részvényeinek árfolyamában. Reggeli hírünkben - sok más pénzügyi portálhoz és hírügynökséghez hasonlóan - tévesen tudósítottunk a részvényárfolyam zuhanásáról (persze a részvény ára önmagában valóban esett). Olvasóink elnézését kérjük a hibáért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!