Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az arany árfolyamának emelkedése még kitarthat egy darabig, a s a következő nagy lökést az amerikai elnökválasztás adhatja - mondta Bill Beament, az aranybányászattal foglalkozó Northern Star Ressources igazgatója a Bloomberg tudósítása szerint. Cége részvényeinek árfolyama több, mint duplájára emelkedett eddig idén.

Az uralkodó trend felfelé mutat - mondta az igazgató cégének féléves eredményeit követő tájékoztatóján, ahol a társaság cash-flowjának rekordszintre emelkedéséről számolt be. Szerinte az arany árának emelkedését eddig a pénzügyi piacokon tapasztalható viharok, a globális gazdaság várható lassulása és a Brexit szavazás eredménye is segítették.

Aranyat ér a bizonytalanság

Az arany ára dollárban számolva 26 százalékkal emelkedett év eleje óta, azzal párhuzamosan hogy kiderült, a Fed egyelőre nem tudja olyan ütemben emelni a kamatokat, amint arra decemberben készült, s a japán és az európai jegybank egyaránt a negatív kamatok irányába tolta el a monetáris politikát. Eközben az IMF a Brexitre hivatkozva lefelé módosította a globális gazdaság növekedésére vonatkozó előrejelzését - emlékeztet a hírügynökség. Minden, ami jelenleg a világgazdaságban zajlik, pozitív az arany számára - mondta Beament.

A Brexit szavazást követően egy nap alatt ugrott 8,1 százalékot a nemesfém kurzusa, s ezzel sikerült a negyedévet 2014 óta első ízben drágulással befejeznie.

Nem ő az egyetlen, aki szerint a választások jelenthetik a következő lökést az árfolyamnak. A DBS Group Holdings és a Bank of America Merrill Lynch elemzői is úgy vélik, a választások közeledte lesz az a tényező, amely tovább lökheti 1500 dollár felé az arany unciánkénti árfolyamát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!