Az elmúlt napok többletei után délnek vették az irányt a vezető New York-i részvényindexek - a fordulatban a vegyes gyorsjelentéseknek is szerepük volt. Nyitás után egy órával a DJIA 0,3, a Nasdaq Composite 0,5, a Nasdaq Composite pedig 1,7 százalékos mínusznál tartott. A Citigroup vártnál kisebb veszteségének látványosan megörült a piac, a legnagyobb amerikai bankcsoport papírjai több mint 8 százalékkal drágultak. A nyertesek közé iratkozott fel a Freddie Mac jelzálogpiaci óriás is, miután a Wall Street Journal közölte, a társaság tízmilliárd dolláros tőkeemelést fontolgat, amelyet új részvények kibocsátásával vinne véghez. A Merrill Lynch ugyanakkor nem állt be a vártnál jobb adatokat közlő pénzügyi nagyágyúk sorába: a jelzálog-leírások miatt a prognosztizáltat meghaladó veszteség nyomán esésbe fordultak cég papírjai. Szintén csalódást okozott a befektetőknek a Google gyorsjelentése, miközben a Microsoft azzal kedvetlenítette el a piacokat, hogy bár nyeresége szépen nőtt, a jelenlegi negyedévre vonatkozóan az elemzői konszenzustól elmaradó prognózissal rukkolt elő. Nagyot zuhantak az Intel-rivális AMD részvényei is, miután a növekvő veszteségről beszámoló félvezetőgyártónál leváltották posztjáról a vezérigazgatót.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!