Egy hét alatt a DJIA és az S&P-500 4 százalék körüli, a Nasdaq Composite 6,5 százalékos esést hozott össze. A pénteki kereskedésben a Dow-komponensek között az IBM és a General Motors zuhant a leginkább, több mint 5 százalékot.

A tőzsdézők kedvének a vártnál jelentősebben visszaesett amerikai fogyasztói bizalmi index sem tett jót, miközben az USA külkereskedelmi hiányának meglepetésszerű csökkenését mutató jelentés nem zavart sok vizet.

A technológiai szektorban az Egyesült Államok második legnagyobb, mobiltelefonokban használatos chipeket gyártó cége, a Qualcomm profitfigyelmeztetése tarolt. A
 
Merck & Co. ázsiója ugyanakkor széllel szemben látványosan emelkedett, miután a gyógyszercég közölte, hogy 4,85 milliárd dollár kiadás fejében peren kívül sikerül rendeznie az általa gyártott, Vioxx nevű, súlyos mellékhatásai miatt a forgalomból több mint három éve kivont fájdalomcsillapítóval kapcsolatos, jogi útra terelt amerikai termékfelelősségi ügyek 85 százalékát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!