Fakul az arany fénye

Az arany árfolyama harmadik napja zuhan a londoni árutőzsdén, érzékenyen érintve a bányavállalatok részvényeit is.
NAPI Online, 2007. október 4. csütörtök, 14:40

A gazdasági adatokra és az arany árfolyamának változására egyaránt érzékenyen reagáló bányászok részvényei esésnek indultak az európai tőzsdéken. Az Anglo American részvényei csütörtök délelőtt 1,4 százalékot, míg a Rio Tinto részvényei 1 százalékot estek a londoni tőzsdén.

Az euró árfolyama zuhanásnak indult az ECB kamatdöntő ülését megelőzően. Az arany, mint alternatív befektetési forma is veszített a vonzerejéből. Csütörtökön 0,5 százalékkal, 724,09 dollárra esett vissza az arany unciánkénti ára a londoni árutőzsdén.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK