Falnak rohant a Ford

A kezdeti bizonytalankodás után visszafogott emelkedésbe váltottak a vezető New York-i részvényindexek.
NAPI Online, 2009. február 3. kedd, 19:21
Fotó:

Az amerikai lakáspiaci adatok - amelyek arról tanúskodtak, hogy az árcsökkenéssel párhuzamosan új vevők jelentek meg, így nőtt a forgalom - kedvezően hatottak a börzékre.

A negyedik negyedévet nyereséggel záró Merck gyógyszergyártó részvényei szépen drágultak, és velük tartottak az Alcoa részvényei is. A Motorola papírjai ugyanakkor 12 százalékkal zuhantak, miután a mobiltelefonjairól ismert cég 3,6 milliárd dolláros negyedik negyedévi veszteségről számolt be, a folyó negyedre pedig profitriadót fújt, ráadásul közölte, hogy felfüggesztené az osztalékfizetést.

A General Motors árfolyamát az küldte meredek lejtőre, hogy a piac meglehetősen pesszimistán várta a friss autóeladási adatokat. Erre minden oka meg is volt, hiszen a rivális Ford januári értékesítései 42 százalékkal zuhantak az egy évvel korábbihoz képest, míg a Daimler és a Porsche 36 százalékos visszaesésről számolt be.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK