Fásult napja volt Budapestnek

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 5,84 pontos, 0,03 százalékos emelkedéssel, 23 324,90 ponton zárt kedden.
MTI-Eco, 2015. december 8. kedd, 17:53
Fotó: Reuters

A részvénypiac forgalma 5,8 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.

A BÉT-en nagyon alacsony volt a forgalom, kedden nem volt különösebb makroadat, a befektetők a Fed jövő szerdai kamatdöntésére pozicionálnak. A nyugat-európai tőzsdék egész nap eladói nyomás alatt voltak - mondta Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank üzletkötője.

A Mol és a Magyar Telekom iránt alacsony volt az érdeklődés, forgalmuk együttesen nem érte el a 700 millió forintot. Az OTP eladói nyomás alá került, a bankpapír árfolyama ötödik napja esik. A Richter iránt megnőtt a vételi kedv, miután reggel bejelentette, hogy megkezdődött saját fejlesztésű bioszimiláris készítményének európai törzskönyvezési eljárása.

A hazai tőzsde jól teljesített a nemzetközi indexekhez képest, amelyeknél komoly esések voltak, például a DAX zárás előtt 1,42 százalékos mínuszban tartózkodott.

A Mol 5 forinttal, 0,04 százalékkal 13 560 forintra erősödött, 559,8 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 45 forinttal, 0,76 százalékkal 5870 forintra csökkent, forgalmuk 3,5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,72 százalékkal 411 forintra esett, forgalma 151,3 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 64 forinttal, 1,21 százalékkal 5374 forintra nőtt, forgalma 1,5 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK