Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. adatai szerint februárban 66,3 milliárd forint volt a lakossági állomány növekménye. Ebből a Kamatozó Kincstárjegyek állománya 45,8, az egy és kétéves Kincstári Takarékjegyek együttes mennyisége 1,7, a Féléves Kincstárjegy állománya pedig 0,6 milliárd forinttal emelkedett. Az inflációkövető Prémium Magyar Államkötvények állományának 18,2 milliárd forintos nettó növekedése rekordnak számít a bevezetés óta eltelt időszakban.

Az év első két hónapjában megvalósult 124,4 milliárd forintnyi lakossági állampapír-állomány növekményből a Kamatozó Kincstárjegyek állományára 93,7 milliárd, míg a Féléves Kincstárjegyekre 1,6 milliárd forint jut. A Prémium Magyar Államkötvény ebből további 22,2 milliárd, az egy és kétéves Kincstári Takarékjegyek együttes állománya 6,9 milliárd forintot tett ki.

2013. február végére a kifejezetten lakosságnak szánt állampapírok teljes állománya 1109,8 milliárd forintra emelkedett. Az állományból a Kamatozó Kincstárjegyek 528,1 milliárd, az egy és kétéves Kincstári Takarékjegyek együttes mennyisége 291,2 milliárd, a Prémium Magyar Államkötvény 278,6 milliárd, a Féléves Kincstárjegy teljes állománya 11,9 milliárd forintra növekedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!