Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Délelőtt még az európai vezető index mínuszban voltak, egészen addig, míg a Fed elnöke, Jerome Powell meg nem tartott szokásos éves Jackson Hole-i beszédét, amely pozitívba fordította a kereskedést. A jegybanki vezető egyértelmű jelzést tett a gazdaságösztönző céllal alkalmazott laza monetáris politikai eszköztár fokozatos kivezetésének a megkezdésére már az idén. Az ösztönző intézkedések visszafogását a foglalkoztatás javulásának a folytatódásától tette függővé a Fed elnöke. A tőzsdéknek pedig az is pozitív üzenet volt, hogy még nem ér véget az eszközvásárlási program, ahogy kamatemelés sem lesz rövid távon.

Nem meglepő, hogy pénteken az amerikai indexek is emelkedéssel zártak:

  • A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 242,68 ponttal, 0,69 százalékkal, 35 455,8 pontra nőtt.
  • Az S&P 500-as mutatója 39,55 ponttal, 0,88 százalékkal emelkedett, és 4509,46 ponton zárta a napot.
  • A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 183,7 ponttal, 1,23 százalékkal emelkedett, így 15 129,5 ponton végzett.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!