A fegyvergyárak részvényei egyre drágábbak, mivel a demokrata jelölt, Joe Biden vezeti a közvélemény-kutatásokat, és ha megnyeri a novemberi elnökválasztást, akkor a fegyverek értékesítésének újbóli megugrása várható, amely még magasabbra lökheti az árfolyamokat. A fegyverkezést aztán visszavetheti, hogy a baloldal már régen szorgalmazza, hogy a fegyvertartási engedélyek kiadását, valamint az eladásokat szabályozzák szigorúbban. Európai szemmel furcsa ez a berendezkedés, de az Egyesült Államokban az elmúlt évben szinte minden napra jutott egy komolyabb lövöldözés, ami miatt egyre hangosabbak a szigorításpártiak, másrészről a világ egyik legmegengedőbb fegyvertartási szabályozása egy kulturális rög az amerikai gondolkodásmódban.

Ahogy a Reuters beszámol róla, a Smith & Wesson Brands és a Sturm Ruger részvényei egyaránt 8 százalékos pluszban vannak szeptember vége óta, tükrözve a Biden és Donald Trump elnök közötti első vita óta végbement elmozdulást a közvélemény-kutatásokban. A fegyvergyártók momentuma úgy különösen beszédes, hogy az S&P 500 ebben az időszakban csak 4 százalékkal emelkedett.

A koronavírus-járványtól, a faji egyenlőség miatti tüntetések nyomában kialakuló polgári zavargásoktól való félelmek, továbbá a november 3-án megtartott elnökválasztás miatti aggodalmak ebben az évben megnövekedett fegyverkeresletet eredményeztek. A Smith & Wesson vezérigazgatója, Mark Smith a múlt hónapban azt mondta, hogy az ipar nem volt képes lépést tartani a kereslettel. Ráadásul most az is lökést adhat majd az értékesítésnek, hogy a járvány miatt a szokásosnál jóval több levélszavazatra számítanak, ami miatt az első napokon valószínűleg nem lesz hivatalos végeredménye a választásnak. Ha pedig ezt valamelyik fél - vélhetően Donald Trump - vitatná, akkor komoly fegyverkezés kezdődhet a bizonytalan helyzetben.

A Smith & Wesson részvényei 135 százalékkal emelkedtek ebben az évben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!