A BÉT irányadó indexe a reggeli lendületéből jelentősen vesztett ugyan, s a kereskedés első perceiben elért 20 607 pontos szintet sem megtartani, sem visszahódítani nem tudta, ám továbbra is a pozitív tartományban mozog, alacsony forgalom mellett. A BUX nem sokkal fél kettő előtt 20 553 ponton állt, ami 0,8 százalékos pluszt jelent a pénteki zárószintekhez képest. Az OTP és a Richter részvényei fej-fej mellett haladva a legjobban teljesítő blue chipek a pesti parketten, mind forgalmukat, mind az emelkedésük mértékét tekintve. Míg az OTP papírjaira 1,65 milliárd forint értékben, a Richter részvényeire 1,4 milliárd forint értékben érkezett kötés nyitás óta, s mindkét papír megközelítőleg 1,5 százalékos felárral forog. A bankrészvény így 5341 forinton, a gyógyszerpapír pedig 41 595 forinton cserél gazdát. A Mol gyér, mindössze 330 millió forintos érdeklődés mellett 0,5 százalékkal drágult, s így 16 110 forintot ér. A Magyar Telekom papírjai mindössze az irántuk tanúsított alacsony érdeklődés miatt nem rontják a BUX teljesítményét jelentős mértékben, bár a távközlési cég részvényei a reggeli felszúrást követően - amikor a jegyzés 728 forintig emelkedett - gyorsan lejtőre került, s fél 11 óta a negatív tartományban oldalaz. Nem sokkal fél kettő előtt 722 forint ért, ami 0,4 százalékos veszteséget jelent. A Telekom-papíroknál is magasabb forgalmat tudhat magáénak az Egis, amely azonban minden előnyét elvesztette koradélutánra, s pénteki záróértékének megfelelő szinteken, 18 300 forinton cserél gazdát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!