Fejre állhat a forint - baljós prognózis érkezett

Nagyot gyengült a forint a hét elején, jöhet a 330 forintos euró.
Herman Bernadett, 2019. augusztus 21. szerda, 12:52
Fotó: Napi.hu

A hosszú hétvége utáni első napon 327,5 forint fölé emelkedett az euró árfolyama. A múlt hét elején még 323 forint körül jegyezték a közös uniós fizetőeszközt, és még pénteken záráskor is 324,67 forint volt a keresztárfolyam. Az Equilor szakértői szerint viszont tovább eshet a forint.

"A hét elején jelentősen gyengült a forint, és egyenesen a 327,50-es ellenállási szintet célozta meg, ott akadt el a tegnapi kereskedésben. Az indikátorok mozgása alapján azonban nem lehet kizárni, hogy ezúttal az áttörésre is sor kerül, ez esetben a 330-as ellenállásig szökhet fel a jegyzés" - írták elemzésükben.

Jövő hét kedden tartja a Magyar Nemzeti Bank a következő kamatdöntő ülését. Mivel az előző ülés óta változott a nemzetközi környezet, nem zárható ki, hogy akár további monetáris lazítással kapcsolatos utalást fogalmaz meg a hazai jegybank - írták a szakértők.

A gyengülő forint a jegybanki politika "természetes" következménye
Az MNB-nek a kamatemelésen kívül nemigen maradt más eszköze, hogy a forintgyengülés ellen tegyen. A jegybank viszont a legtöbb jel szerint nem fog fellépni azért, hogy a jelenleginél erősebb legyen a forint. Ehhez be kellene húzni a kéziféket a gazdaságban, amelyre nincs szándék. Ha nincsenek - nem is valószínű, hogy lesznek - hirtelen árfolyamgyengülések, az euróárfolyam zavartalanul "elketyeghet" akár 335 forintig is - nyilatkozta lapunknak még májusban Szabó E. Viktor, az Aberdeen Asset Management befektetési igazgatója.
Úgy tűnik, mintha a kilencvenes évek második felének csúszó leértékelődéséhez térnénk vissza, csak nincs a két szélen explicit vállalás - vélekedett akkor Szalma Csaba, az OTP Alapkezelő befektetési igazgatója. Prognózisa szerint reális forgatókönyv, hogy a korábbi időszakban tapasztalt, jellemzően 320-325 forint körül mozgó euróárfolyamsáv feljebb kerüljön akár a 325-330-as szintre.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

krix7, 2019.08.24 17:25

@znojmo:
"Ha Eurónk van nincsen devizahiteles probléma sem."

Így igaz elmebeteg barátom, de mi is volt az euró bevezetés határideje?
2008?
Ki volt akkor kurmányon?
:D
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krix7, 2019.08.24 17:07

@narancsragacs:
Ha az elmebeteg gazdád nem csinál auz országból utolsó helyezettet és nem tornássza fel az adósságot 83.5%-ra (2010 közepe) simán tartani tudtuk volna a vezető vagy legrosszabb esetben 2. helyünket.
Így viszont, hogy fletó, (akinek a hátsójában benne van a fejed) eladósította az országot. A féreg hitelminősítők meg azóta azért tartanak minket lenyomva mert "a környező jobb minősítésű országokhoz képest jóval magasabb az állalmadósságunk".
Romániáé pl. 35%. Így ők olcsóbban jutnak hitelhez és a kevesebb adósságukat olcsóbb kamatokkal finanszírozhatják.

https://www.portfolio.hu/gazdasag/kiszamoltak-mennyit-sporolt-a-magyar-allam-a-kamatokon.313679.html
"2018 végére 2,3 százalék közelébe csökkent a kamatfizetés, ami mintegy 800 milliárd forintos megtakarítást jelent évente."

Hoppá! Évi 800 mrd megtakarítás a cuci kurmányokhoz képest!
:D
De ha a gazdád 50%-on tartotta volna az államadósságot akár évi 1500 mrd megtakarítás is lehetett volna... és nem ennyi lenne a növekedés, hanem 2 %-kal több...
Köszönjük fletó és köszönjük azoknak az elmebetegeknek is, akik rájuk szavaztak!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

acdc, 2019.08.24 12:57

Pedig még a németek be sem húzták a féket, az még kb fél év,meg az EU-s pénzeső is megszűnik.
A fingszilárdságú ft akkor lesz a helyére téve, orsós szeretett tesvírei az isztánok, meg india szintjére.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

narancsragacs, 2019.08.24 12:42

@krix7: narancsgyökér vagy színvak vagy, vagy rossz a szemüveged :) 2010 előtt nem 2010 ben sem, de aztán onnantól tartósan utolsó az ország b+
Erre vagytok büszkék ? mi a ló...szt csináltatok 8 évig ha ez így is maradt ? Lehet hogy a stadionok mégsem termelik a GDP- t ? - talán az EU pénzeket nem elcsalni ellopni kellett volna :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krix7, 2019.08.24 09:51

https://www.portfolio.hu/gazdasag/tegyuk-rendbe-utolerjuk-e-ausztriat.4.334865.html
A libsibolsi vadbarmoknak egy kis segítség, hogy mit is tettek a kurmányaik.
Aki nem tud olvasni, szöveget értelmezni, nézegesse az oldal közepén lévő szemléletes grafikonokat!
:D
Ízelítőnek:
A Portfolio 4 részre osztja az 1996-2019-es intervallumot:
1996-2002 FELZÁRKÓZÁS
2003-2007: FELZÁRKÓZÁS MEGTORPANÁSA? KÜLSŐ ELADÓSODÁS
2008-2012: VÁLSÁG
2013-2019: EGYENSÚLYI FELZÁRKÓZÁS

No, kezdhettek magyarázkodni!
:D
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html