A mai japán kamatemelésre nem reagált gyengüléssel a magyar deviza, sőt, az euró kurzusa a reggeli 252 forint körüli szintről kora délutánra 251,55 forintra gyengült. Geszti Pál, az ING Bank devizakereskedője elmondta: londoni hedge-fundok eladásai erősítették a forintot, ám az okokat csak találgatni lehet, a folyamat lehet például opciós tranzakciók eredménye. A magyar idő szerint kora délután megjelent amerikai inflációs adat nem okozott komolyabb felfordulást a a nemzetközi piacokon, a dollár euróhoz mért árfolyama csekély mértékben erősödött. Három óra előtt az eurót 251,40 a dollárt pedig 191,70 forinton jegyzeték a bankközin - tette hozzá a szakember.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!