Fél napig tombolt a vihar Budapesten

Gyorsan elillant a félelem a magyar tőzsdén kedden, délután egyre ugyanis nyoma sem volt a reggeli mínuszoknak a börzén.
NAPI, 2011. február 22. kedd, 13:26
Fotó:

A BUX ugyan reggel 22 100 pont közelében is járt, délután 13 órára azonban már 22 357 ponton, gyakorlatilag előző napi záró árán forgott.

A BUX jó teljesítménye elsősorban a Magyar Telekom és a Mol jó szereplésének tudható be. A telekomcég árfolyama 3 százalékkal 541 forintra emelkedett, azután, hogy a Goldman szerint a jövőben nőhet a társaság osztaléka. A Mol az olajárak drágulásának betudhatóan 1,3 százalékkal 22 415 forintra emelkedett.

Szenved viszont az OTP, amely 1,2 százalékkal 5560 forintra esett vissza. Szintén nem talál magára a Richter, így továbbra is a fontos támasznak tartott 39 000 érték alatt 38 890 forinton forog, ami 1,8 százalékos csökkenést jelent.

A nap nyertese a jó gyorsjelentést publikáló Graphisoft Park, amely 5,9 százalékkal 778 forintra drágult. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK