A hatmilliárd forintból megvalósult, 50 százalékban az Új Széchenyi Terv keretében európai uniós forrásból finanszírozott beruházás a hazai gyógyszeripari kutatás-fejlesztésben érdekelt kis- és középvállalkozásoknak teremt világszínvonalú infrastrukturális hátteret - fogalmazott Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója az MTI tudósítása szerint.

A 10 500 négyzetméteres, korszerű kutatóbázist a bérlők előzetes igényeihez igazodva alakították ki, így olyan kutatás-fejlesztési és innovációs központ jött létre, amely megfelelő technológiával támogatja a gyógyszeripari ágazatban működő kkv-k egyedi és magas szintű igényeit, valamint technológiai inkubátor szolgáltatások széles skáláját képes nyújtani. Az épületben a többi között a XXI. század követelményeinek megfelelően felszerelt kísérleti laboratóriumok, állatház, injekciós gyógyszerformákat fejlesztő laborterület, valamint irodahelyiségek és konferenciatermek kaptak helyet. A debreceni Pharmapolis Gyógyszeripari Tudományos Park 120 kutatónak biztosít munkahelyet.

A parkba olyan vállalkozások települnek majd, amelyek további vállalkozásokkal, felsőoktatási intézményekkel, akadémiai kutatóintézetekkel együttműködve képesek magas hozzáadott értékű, export- és piacképes új, vagy továbbfejlesztett termékek előállítására, technológiák kidolgozására, piacra való bevezetésére.

A "science park" leendő vállalatai a Richter Gedeon Nyrt. kivételével jellemzően a magyar gyógyszerkutatás területén működő kis- és középvállalkozások, amelyek tevékenységük során nem elsősorban meglévő termékeiket, eljárásaikat tervezik továbbfejleszteni, hanem teljesen új K+F+I tevékenységet végeznek, ami által új piacképes termékeket, szolgáltatásokat, technológiákat hoznak létre.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!