Felbeszélte a rubelt az orosz kormány

Az orosz pénzügyminiszter bejelentése, miszerint Oroszország gazdasága már ebben a negyedévben is a növekedés jeleit mutathatja jót tett a deviza megítélésének.
NAPI, 2009. szeptember 7. hétfő, 18:09
Fotó:

Augusztus második fele óta nem látott szintekre tornászta fel Alexej Kudrin orosz pénzügyminiszter a rubelt a dollárral szemben azzal, hogy közölte: az első és a második negyedéves GDP-csökkenés után a harmadik negyedévben újra bővülhet az orosz gazdaság.

Az orosz deviza 0,6 százalékkal 31,50-re erősödött a dollárral szemben hétfőn. A rubel megítélésén az is segített, hogy az olaj jegyzése 1,3 százalékkal 68,91 dollárra emelkedett az árutőzsdén.

A Capital Economics szakértői szerint a G20-ak találkozóját követően látványosan javuló nemzetközi hangulat hatására megugró rubel vesszőfutása nem lesz hosszú; az elemzők szerint a dollárral és az euróval szemben akár 10 százalékot is gyengülhet az orosz deviza a következő hónapok során.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK