Míg a koreai incidensre erősödő dollár kicsit lehúzta a feltörekvő devizákat, a Napi Gazdaság konferenciáján jövő februárra 600-800 milliárd forintos strukturális reformok meghirdetését kilátásba helyező Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szavaira 274,90-ig erősödött vissza a forint a kora reggeli 275,60-as szinthez képest. Igaz, hétfő este még 273,80-nál járt a kurzus.


A paicok óta régen várt strukturális reformokról szóló bejelentésen kívül a nemzetközi hangulat, így az ír helyzet alakulása is nyomhat a latban, így az euró jegyzése 273,50-276,50 közti sávban mozoghat kedden - mondta a Napi Gazdaság Online-nak Kolba Miklós, az ING devizapiaci üzletkötője.


A napon belüli erősödés a svájci frank kurzusa esetében csak visszafogottan éreztette hatását, az alpesi deviza egysége 205 forintot ért a bankközin kedden délelőtt, a dollárért pedig 202,70 forintot kértek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!