A ma közzétett kibocsátási prospektus alapján az E.On részvényesei 10 E.On-részvényük után 1 Uniper részvényt kapnak. Az első körben az E.On az Uniper részvényeinek 46,7 százalékát tartaná meg, később pedig teljesen leépítené a tulajdonrészét - írja a Portfolio.hu.

Az Uniper részvényeivel szeptember 12-én kezdődik meg a kereskedés.

Az E.On a feldarabolási tervet még 2014-ben jelentette be. Azóta több mint 40 százalékot esett az árfolyama, amely az elmúlt hónapokban egy relatíve szűk sávban, 8 és 9,5 euró között mozgott.

A mostani hírre a sáv aljáról rugaszkodott el, 2,8 százalékos emelkedéssel az egyik legerősebb DAX-komponens, csak az RWE előzi meg (+4,9 százalék).

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!