A részvénypiac forgalma 9,0 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott a pénteki záráshoz képest.

Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta: a kedvező nemzetközi hangulatban emelkedni tudott a budapesti tőzsde is. Nyugodt napot zárt a piac, mérsékelt forgalommal. A vezető részvényekre nem érkeztek egyedi hírek. A kedvező hangulat a Johnson and Johnson egydózisú oltásával kapcsolatos kedvező hírek hatására alakult ki, miszerint az jelentős védelmet nyújt az új típusú koronavírus ellen - mondta.

A Mol ára nem változott, 2220 forint volt, 1,1 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 210 forinttal, 1,56 százalékkal 13 710 forintra nőtt, forgalmuk 3,6 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama is változatlanul, 393,50 forinton zárt, forgalma 113,2 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 80 forinttal, 0,96 százalékkal 8245 forintra csökkent, a részvények forgalma 3,9 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3713,30 ponton zárt hétfőn, ez 20,95 pontos, 0,57 százalékos emelkedés a pénteki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!