Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Egyesült Államok Ellátásilánc-menedzsment Intézete (Institute for Supply Management - ISM) csütörtökön azt közölte, hogy a feldolgozóipari ágazat márciusi beszerzésimenedzser-indexe (BMI) több mint 37 éve, 1983. decembere óta legmagasabb szintre, 64,7 pontra emelkedett a februári 60,8 pontról. Elemzők kevésbé javuló mutatóra, egészen pontosan 61,3 pontra számítottak erre a hónapra.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági ágazat teljesítményének növekedését, 50 pont alatti értéke pedig csökkenését jelzi. Az alindexek közül az új megrendelések mutatója a februári 64,8 pontról 68 pontra nőtt márciusban, a foglalkoztatottsági mutató pedig 54,4 pontról 59,6 pontra emelkedett.

Az eltérő módszertannal dolgozó Markit londoni gazdaságkutató intézet ugyancsak csütörtökön azt közölte, hogy az amerikai feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) a februári 58,6 pontról 59,1 pontra javult, minimálisan felülmúlta a szakértők által várt 59 pontot. Elemzők 10 százalékos idei első negyedévi évesített ütemű amerikai gazdasági növekedésre számítanak a tavalyi utolsó negyedévi 4,3 százalékos bővülést követően. Idén mintegy 7 százalékos gazdaság bővülést várnak elemzők, ez a legnagyobb lenne 1984 óta. Tavaly az amerikai hazai össztermék (GDP) 3,5 százalékkal csökkent, ami 74 éve a legnagyobb visszaesés volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!