Visszafogott emelkedéssel zárt a tokiói tőzsde fő mutatója csütörtökön: a 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 0,7 százalékkal nőtt a nap végére, így 8720,55 ponton zárt. A befektetőket óvatosság jellemezte, az erősödő jen az amerikai autógyártókat kisegítő 14 milliárd dolláros csomag elfogadása miatti aggódtak, a kínai és amerikai gazdasági élénkítő intézkedések, valamint a dél-koreai kamatvágás optimizmusra buzdítottak. A Honda 7,9 százalékot, a Toyota másfél százalékot nyert a nap folyamán. Az MSCI Ázsia és Csendes-óceán térségi mutatója 1,3 százalékkal 87,54 pontra nőtt, így november 20-i öt éves mélypontja után már 16 százalékkal erősödött. A tokiói tőzsdezárás felé a hongkongi Hang Seng mutató 0,4 százalékos veszteségben, a szöuli Kospi 0,8 százalékos nyereségben, a sanghaji összetett mutató 0,3 százalékos veszteségben volt a szerdai záróhoz képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!