A már bezárt tőzsdék közül a tokiói értéktőzsde irányadó Nikkei225 indexe 1,11 százalékkal, 23 663 pontra süllyedt, a részvények szélesebb körét felölelő Topix index pedig 0,89 százalék csökkenéssel fejezte be a napot.

A már szintén bezárt ausztrál tőzsde irányadó mutatója 0,08 százalékkal gyengült, a tajvani tőzsdemutató ugyanakkor 0,12 százalékkal erősödött - számol be az MTI.

A reggel 7 órakor még nyitva tartó hongkongi tőzsde 0,20 százalékos csökkenést, a sanghaji börze irányadó mutatója viszont 0,23 százalékos emelkedést, a szöuli Kospi mutató pedig 0,95 százalékos növekedést jelzett.

A tokiói tőzsdezáráskor, reggel 7 órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 44 cent (0,62 százalék) emelkedéssel 70,97 dolláron állt. (Szerdán eséssel zártak a nyugat-európai tőzsdék.)

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!