Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A páneurópai Stoxx 600 index 0,08 százalék emelkedést mutatott a kereskedési idő végén, a mutató így a hetedik egymást követő hetet fejezte be magasabban mint ahogyan kezdte, ami három éve a leghosszabb nyereséges szakasza lett.

A páneurópai FTSE Eurofirst 300 index 0,09 százalékkal emelkedett, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,05 százalékkal csökkent zárásra.

A nem hivatalos záróadatok szerint Londonban 0,30 százalék emelkedéssel fejezte be a kereskedést az FTSE-100 index, a frankfurti DAX index 0,19 százalékkal csökkent, a párizsi CAC-40 index pedig 0,10 százalékkal végzett lejjebb. Madridban 0,34 százalékkal, Milánóban 0,48 százalékkal emelkedett zárásra a tőzsdeindex.

Pénteken a nyersanyagipari vállalatok részvényei érték el a legjobb eredményeket éves eredmény-beszámolóknak köszönhetően. Az ArcelorMittal például közel két és fél százalékkal erősödött várakozáson felüli negyedéves eredményének köszönhetően.

Az olaj ára vegyesen alakult pénteken, a Brent ára 0,04 százalékkal hordónként 77,50 dollárra emelkedett, a WTI 0,15 százalékkal 71,25 dollárra csökkent. Az olajára a héten 2014-es szintre emelkedett vissza, a Brent 78 dollárra, a WTI pedig közel 72 dollárra azt követően, hogy az Egyesült Államok felmondta az iráni atomprogram korlátozására 2015-ben megkötött nemzetközi egyezményt és kilátásba helyezte az Irán elleni szankciók visszaállítását.

Az eurót 0,18 százalékkal jegyezték erősebben 1,1936 dolláron, az arany ára 0,09 százalékkal 1321,10 dollárra csökkent.

(Ezért ütik csúnyán Budapestet.)

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!