Felemás gyengülés New Yorkban

Csalódással indult a profitjelentési dömping az Egyesült Államokban. Az Alcoa a várakozásokat alulmúló nyereségről számolt be, a Boeing pedig hírt adott a Dreamliner késéséről.
NAPI Online, 2007. október 11. csütörtök, 08:30
Fotó:

A Dow Jones ipari indexe 0,61 százalékot veszített a szerdai kereskedési nap folyamán, ezzel nagyrészt feladva a kedden felszedett nyereség több mint felét. Míg a New York-i részvényindexek mínuszban forogtak, addig zárásra nyugat-európai társaik többsége visszafogott pluszba váltott. A Dow-komponensek legnagyobb vesztese a Boeing lett, árfolyama 2,7 százalékot zuhant, míg az Alcoa 2,5 százalékot veszített. Az S&P-500 index 0,2 százalékot süllyedt, míg a Nasdaq Composite 0,3 százalékot emelkedett szerdán.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK