Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az amerikai piacok szünnapja miatt Nyugat-Európában is visszafogott érdeklődés jellemezte a hétfői kereskedést, a frankfurti DAX index kihasználva az alacsony likviditást 0,5 százalékkal 7629 pontig kapaszkodott fel. Jó volt a hangulat a francia tőzsdén is, a CAC-40 index 0,2 százalékkal zárt múlt pénteki értéke felett. Nem volt ilyen optimista a hangulat Londonban, ahol az FTSE-100 0,2 százalékkal zárt pénteki értéke alatt, míg az eurózóna perifériáján a milánói és a madridi tőzsde egyaránt 0,5 százalékot bukott.

A nap vesztese Európában a Carlsberg volt, mely 5,8 százalékkal zuhant vissza azt követően, hogy a cég gyenge negyedik negyedéves eredményeket tett közzé, emellett a vezetőség bejelentette, hogy az idei évi piaci környezet hasonló lehet a 2012-eshez. A spanyol tőzsdén a Telefónica bukott nagyot, a telekomcég 1,1 százalékos esése annak volt köszönhető, hogy a venezuelai devizaleértékelés 438 millió eurós egyszeri veszteséget okoz a társaságnak.

A hétfői kereskedés sztárja a Natixis volt, a francia bank papírjai 22,5 százalékos szárnyalást mutattak arra a hírre, hogy a pénzintézet 12,1 milliárd eurónyi eszközét adná el, hogy egyszerűsítse struktúráját. A pluszbevételből 2 milliárd eurót juttatnának egyszeri kifizetésként a részvényeseknek. A hangulatot az is javította, hogy a Citigroup semlegesről vételre javította a részvények ajánlását.

A német piacon is a minősítések játszottak főszerepet: a Lufthansa 2 százalékkal drágult a Deutsche Bank kedvező értékelése után, míg a Daimler 1,2 százalékkal erősödött miután a svájci UBS felvette legjobb vételeket tartalmazó listájára.

A Wall Streeten hétfőn az elnökök napja miatt nem kereskednek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!