Felemás képet mutat Amerika is

Zárás előtt közel három órával az S&P és a DJIA 0,3 százalékos mínusznál járt, miközben a Nasdaq Composite némi pluszt tudott felmutatni.
NAPI, 2011. január 6. csütörtök, 19:19
Fotó:

Az amerikai kiskereskedelmi óriások a vártnál gyengébb ünnepi szezonról számoltak be, ráadásul a múlt héten a prognosztizáltnál többne jelentkeztek munkanélküli ellátásért az Egyesült Államokban. A befektetők ezeket a híreket úgy értékelték, hogy mégsincs olyan jó bőrben az USA gazdasága, így a holnap megjelenő amerikai munkaerőpiaci adatsor előtt délnek vették az irányt a New York-i részvényindexek.

A Reuters által idézett elemzők ugyanakkor arra is felhívták a figyelmet, hogy rövid távon megvan az esélye az S&P-500-as index átmeneti süllyedésének, hiszen a december eleje óta összeszedett mintegy 8 százalékos többlet profitkivéteket indukálhat.

Zárás előtt közel három órával az S&P és a DJIA 0,3 százalékos mínusznál járt, miközben a Nasdaq Composite némi pluszt tudott felmutatni.

Az olajrészvények az energiahordozó jegyzésének több mint 2 százalékos esését követték, miközben a techszektorban a Microsofttal kapcsolatos hírek bizonyultak meghatározónak. A szoftveróriás ugyanis a táblaszámítógépekben és az okostelefonokban használatos chipek gyártójával, a brit ARM Holdingsszal lép szövetségre. Utóbbi társaság New Yorkban jegyzett papírjai bő 6 százalékkal drágultak, miközben az eddigi nagy Microsoft-szövetséges Intel részvényei 1 százalék feletti tempóban gyengültek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK