BUX
38240

Felemás képet mutat Amerika is

Zárás előtt közel három órával az S&P és a DJIA 0,3 százalékos mínusznál járt, miközben a Nasdaq Composite némi pluszt tudott felmutatni.

NAPI, 2011. január 6. csütörtök, 19:19

Az amerikai kiskereskedelmi óriások a vártnál gyengébb ünnepi szezonról számoltak be, ráadásul a múlt héten a prognosztizáltnál többne jelentkeztek munkanélküli ellátásért az Egyesült Államokban. A befektetők ezeket a híreket úgy értékelték, hogy mégsincs olyan jó bőrben az USA gazdasága, így a holnap megjelenő amerikai munkaerőpiaci adatsor előtt délnek vették az irányt a New York-i részvényindexek.

A Reuters által idézett elemzők ugyanakkor arra is felhívták a figyelmet, hogy rövid távon megvan az esélye az S&P-500-as index átmeneti süllyedésének, hiszen a december eleje óta összeszedett mintegy 8 százalékos többlet profitkivéteket indukálhat.

Zárás előtt közel három órával az S&P és a DJIA 0,3 százalékos mínusznál járt, miközben a Nasdaq Composite némi pluszt tudott felmutatni.

Az olajrészvények az energiahordozó jegyzésének több mint 2 százalékos esését követték, miközben a techszektorban a Microsofttal kapcsolatos hírek bizonyultak meghatározónak. A szoftveróriás ugyanis a táblaszámítógépekben és az okostelefonokban használatos chipek gyártójával, a brit ARM Holdingsszal lép szövetségre. Utóbbi társaság New Yorkban jegyzett papírjai bő 6 százalékkal drágultak, miközben az eddigi nagy Microsoft-szövetséges Intel részvényei 1 százalék feletti tempóban gyengültek.