Az öreg kontinensen a pénzügyi szolgáltatók (Aegon, ING, HVB) remek eredményei, illetve a csökkenő olajár nyomán minden esély megvolt arra, hogy többlettel zárjanak a mutatók. A nyitás utáni nagy lendület azonban a nap végére elfogyott. A jó rajt utáni visszaesés részben a Lufthansának köszönhető, a légitársaság árfolyama a WestLB leminősítése nyomán zuhanni kezdett, 2,6 százalékos mínuszban zárt. A londoni FTSE végül 0,3, a párizsi CAC 0,02 százalékos gyengüléssel, míg a frankfurti DAX szintén minimális, 0,08 százalékos pluszban zárt.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!