A nap legfontosabb híre az öreg kontinensen az volt, hogy októberben kismértékben romlott az Ifo német üzleti hangulatindexe, a negatív irányban szerepet játszik az aktuális üzleti környezet és a következő hat hónap megítélése is - közölte pénteken a müncheni egyetem Ifo gazdaságkutató intézete.

Az sem segített a hangulaton, hogy a vártnál gyengébb eredményeik miatt az Electrolux és a Volvo is hat százalék körüli mínuszban zárt, míg a Renault 3,2 százalékot bukott ugyanezen okokból.

Ennek megfelelően a párizsi CAC-40 0,1, a milánói FTSE-MIB 1,45, míg a madridi IBEX-35 kereken egy százalékos mínusszal búcsúztatta a hetet. A londoni FTSE-100 viszont 0,1 százalékkal tudott erősödni, amiben szerepe volt annak is, hogy a harmadik negyedévben 0,8 százalékkal bővült a brit gazdaság, míg a frankfurti DAX minimális pluszában az játszott szerepet, hogy köszönhetően a vállalati eredményeinek többek közt a BASF is jól szerepelt a hét utolsó napján.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!