Felemás teljesítmény volt Amerikában

Jó és rossz hírek egyaránt voltak, így nem csoda, hogy felemás volt a teljesítmény Amerikában.
Deák Bálint, 2009. július 11. szombat, 11:17
Fotó:

Az amerikai fogyasztói hangulat romlása és a Chevron vártnál halványabb profitkilátásai miatt esett a Dow Jones index a hét utolsó napjá míg a Goldman Sachs-nak az amerikai hardver és szoftver piacokra vonatkozó felminősítése következtében emelkedtek a technológiai részvények így a Nasdaq is pluszban tudott zárni. A Dow Jones 0,5 százalékos veszteséggel 8146,52 ponton fejezte be a napot,  míg a Nasdaq 0,2 százalékkal 1756,03 pontra emelkedett.


Az amerikai fogyasztókat az nyomasztja, hogy elhúzódhat a gazdasági válság, így veszélybe kerülhet az állásuk, vagyonuk pedig tovább veszíthet értékéből.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK