Mindenki az amerikai vállalati jelentési szezonra vár - vélték a Marketwatch-nak nyilatkozó szakemberek, akik szerint bár az előrejelzések visszafogottak voltak, mára már mindenki optimista lett a napokban megjelent pozitívabb makroadatoknak köszönhetően.

A hangulatot az is javította, hogy a keddi közlés szerint az eurózónás és olaszországi munkanélküliségi ráta nagyjából a vártnak megfelelően alakult novemberben és bár devizaunión belüli üzleti klímát jelző index szintén elmaradt a várttól, a gazdasággal kapcsolatos bizakodást jelző mutató viszont valamivel meghaladta a prognosztizáltat. A hangulatot először az sem tudta letörni, hogy a vártnál nagyobb mértékben zsugorodott novemberben a kiskereskedelmi forgalom az eurózónában az előző év hasonló időszakához képest.

Végül zárásra a negatív tartományba kerültek a főbb európai tőzsdék így a londoni FTSE-100 0,17 százalékot, míg a frankfurti DAX 0,47 százalékot vesztett értékéből. A hét második napján a párizsi CAC-40 jelentette a kivételt, amely 0,04 százalékkal tudott erősödni, főképp a bankszektor jó teljesítményének köszönhetően. A periféria indexek viszont jó napot zártak, a milánói FTSE-MIB 0,33 százalékkal, a madridi IBEX-35 0,4 százalékkal, míg az athéni tőzsde 1,1 százalékkal zárt napi kezdőértéke felett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!