A héten számtalan fontos makroadat jelenik meg, de ezen kívül is ülésezik az Európai Központi Bank (ECB), a Bank of England, ahogy a tengerentúlról az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed-től is fontos információk láthatnak napvilágot. Ez utóbbinál a nyíltpiaci bizottság zárja le a megbeszéléseket szerdán, majd az azt követő sajtótájékoztatón kiderülhet, hogy mikortól kezdődhet a Fed eszközvásárlási programjának a visszafogása.

Ezen kívül több fontosabb makroadat, főképp a pénteken érkező júliusi munkaerő piaci jelentés tartja izgalomban a piacot, így a kereskedők a hét első napján még inkább kivártak, hátha kiderül merre mozdul a Fed - nyilatkozta a Marketwatch-nak Richard Perry, a Central Markets vezető piaci stratégája.

A céges hírek közül érdemes kiemelni a Danone 3 százalék feletti pluszát, ami a vártnál jobb eladási adatoknak köszönhető. Ezzel szemben a bankoknak már nem volt ilyen jó napjuk: a Credit Agricole például másfél százalékot esett, miután híre ment, hogy a JP Morgan szerint túlértékeltek a részvényei, de még nagyobbat, közel 4 százalékot zuhant a Barclays, annak következtében, hogy a bank meghatározott esemény bekövetkeztekor átváltható kötvények kibocsátására készül, hogy képes legyen megfelelni a tőkekövetelményeknek.

Mindezeknek köszönhetően a londoni FTSE minimális, 0,08 százalékos pluszban zárt, míg a párizsi CAC-40 stagnált. A főbb indexek közül a frankfurti DAX-nak sikerült a legjobban a napja, hiszen 0,2 százalékot hízott pénteki záróértékéhez képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!