A Dél-dunántúli Áramszolgáltató Rt. értékesítésből származó árbevétele 6,3 százalékkal, 59,8 milliárd forintra nőtt, ezen belül a villamosenergia-értékesítés árbevétele 8,2 százalékkal haladta meg a korábbi értéket. Természetesen a Dédászt is jelentősen érintette, hogy a villamosenergia-vásárlási költségek 11,9 százalékkal növekedtek. A hatóságilag szabályozott árak így ezt az áramszolgáltatót is kedvezőtlenül érintették. Az üzemi eredmény látványosan visszaesett, a korábbi 2,3 milliárd forint helyett tavaly ez 812 millió forintot tett ki. Ezt pedig csak kismértékben emelte a bázisidőszakhoz képest százmillió forinttal mérséklődő, de még mindig több mint 200 millió forintot kitevő pénzügyi eredmény. A hálózatfejlesztési hozzájárulás időbeli elhatárolásának feloldása a múlt évben is megjelent a rendkívüli tételek között, aminek köszönhetően az adózás előtti eredmény 1,47 milliárd forintra, míg az adózott összeg pedig 1,2 milliárd forintra csökkent.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!