A múlt hét végéig még nem látszott meg az észak-amerikai tőzsdeindexeken, hogy egyes friss adatok az USA gazdaságának lassú élénkülésére utaltak, az árfolyamokat leginkább a társasági gyorsjelentések, s a félév végén szokásos portfoliószépítő vásárlások mozgatták: az alapkezelők belekezdtek az elmúlt hat hónap során jelentősen dráguló papírok vásárlásába. A héten 2,3 százalékkal gyengülő Dow Jones pénteken egy százalékkal, a Nasdaq fél százalékkal esett. A Bloomberg hírügynökség a héten napvilágot látó jelentésekből előzetesen megszerzett információkra hivatkozva azt közölte, hogy az USA feldolgozóipara júniusban – február óta először – ismét növekedett és felgyorsult a szolgáltatási szektor erősödése is. A munkaügyi minisztérium csütörtökön esedékes jelentése várhatóan azt tartalmazza majd, hogy az egyesült államokbeli vállalatok a gazdaság feltámadására számítva nem folytatják az elbocsátásokat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!