Az euró árfolyama a nap folyamán 1,0146 dollárig emelkedett, a jen/dollár kurzus pedig 123,16-ig esett. A piacok amiatt aggódnak ugyanis, hogy az Egyesült Államok folyó fizetési mérlegének harmadik negyedévi deficitje 132 miliárd dollárra emelkedett - írja a Bloomberg. Amennyiben bejönnek azok az elemzői várakozások, hogy a ma napvilágot látó amerikai makroadatok a kiskereskedelmi forgalom felélénkülését mutatják majd, kissé javulhat a dollár pozíciója, hiszen a fogyasztás az USA GDP-jének kétharmadáért felelős.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!