Féléves csúcson a Nasdaq, visszaesett a Dow Jones

A Nasdaqot a Microsoft felfelé, a drága olaj a Dow Jonest lefelé húzta.
Csaba Ferenc, 2005. július 13. szerda, 07:58
Fotó:

A Nasdaq - döntően a Microsoft 1,3 százalékos árfolyam-emelkedésének köszönhetően - 7,72 ponttal 2143,15 pontra emelkedett, utoljára ennél magasabban január 3-án zárt. A Standard & Poor's 500-as indexe 2,77 ponttal 1222,21 pontra emelkedett, a Dow Jones négynapos szárnyalása azonban véget ért: az index 5,83 ponttal visszaesve 10 513,89 ponton zárt. Az IBM 1,4 százalékos erősödése sem tudta ellensúlyozni az újra 60 dollár fölé emelkedő olajár negatív hatását. A kereskedőket újabb hurrikán aggasztja: néhány nappal a milliárdos károkat okozó Dennis után az Atlanti-óceán fölött az Emily névre keresztelt vihar bontogatja szárnyait.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK