Jelentős emelkedéssel zárt csütörtökön a BUX index, amelyet elsősorban az OTP lendületes mozgása generált. Ezzel a bankpapír végre át tudta lépni a tízezer forintos lélektani szintet, s árfolyamában a szakértő szerint további növekedésre lehet számítani. Szintén emelkedés várható a Richter-papíroknál, a Mol pedig kétesélyes - mondta az MTI-nek Varga Zoltán, az Equilor elemzője.

Az elemző mindezek alapján arra számít, hogy pozitív nyitás és mérsékelt emelkedés jellemezheti pénteken a BÉT-et.

QP | Quality Placement

A határidős indexjegyzések alapján szerinte is pozitív nyitás várható a magyar tőzsdén. Budapesten már csütörtökön megjelentek a vevők, ami a Donald Trump és Jean-Claude Juncker találkozójának pozitív befektetői értékelésére vezethető vissza - véli Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 661,72 pontos, 1,89 százalékos emelkedéssel, 35 624,91 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 7,5 milliárd forint volt. A Mol 42 forinttal, 1,58 százalékkal 2692 forintra erősödött, 1,0 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 310 forinttal, 3,10 százalékkal 10 300 forintra nőtt, forgalmuk 3,5 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,74 százalékkal 401 forintra csökkent, forgalma 30,8 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 30 forinttal, 0,62 százalékkal 4870 forintra emelkedett, a részvények forgalma 2,1 milliárd forintot ért el.

A főbb európai indexeken vegyes kezdés várható pénteken.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!