Felfelé rántották Ázsiát

Pluszban zártak a vezető ázsiai tőzsdék hétfőn, és a még nyitva tartó térségbeli börzék mutatói is mind a pénteki záróértékük felett mozogtak.
Dzindzisz Sztefan, 2019. február 25. hétfő, 07:46
Fotó: Reuters

A térség irányadó, tokiói értéktőzsdéjének Nikkei 225 indexe 0,50 százalékos emelkedéssel, 21 533 ponton zárt. A részvények szélesebb körét felölelő Topix index 0,71 százalékkal erősödött.

A már bezárt tőzsdék közül az ausztrál 0,31 százalék, a tajvani pedig 0,66 százalék pluszban fejezte be a napot - írja az MTI.

Reggel 7 órakor még néhány térségbeli ország börzéjén folyt a kereskedés, így például Sanghaj komoly, 4,15 százalék erősödést jelzett a pénteki záróértékéhez képest amerikai és kínai illetékeseknek arra a kijelentésére, hogy "érezhető haladást" sikerült elérni a kétoldalú kereskedelmi tárgyalásokon. A hongkongi tőzsde 0,25 százalék, a szöuli pedig 0,01 százalék pluszban állt.

Reggel 7 órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 17 cent, 0,25 százalék csökkenéssel, 67,08 dolláron állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK